Kees van der Westen Spirit DUETTE


  • Κατασκευαστής:OEM
  • Κωδικός Προϊόντος: ESMANIA-Kees van der Westen- Spirit DUETTE
  • Διαθεσιμότητα:

  • 17,732.00€




Kees van der Westen Spirit DUETTE 

 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΊ ΛΈΒΗΤΕΣ

Το Πνεύμα είναι εξοπλισμένο με πολλαπλούς λέβητες: ένα μεγάλο λέβητα ατμού για παραγωγή ζεστού νερού και ατμού, ένας λέβητας ανά ομάδα για να ζεσταίνει το νερό για να παρασκευάσει καφέ. Κάθε λέβητας διαθέτει το δικό του ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, θερμαντικό στοιχείο και συσκευές ασφαλείας, προσφέροντας εξαιρετικά ακριβή σταθερότητα θερμοκρασίας. Η τεράστια χωρητικότητα εξασφαλίζεται από τον μεγάλο λέβητα ατμού, τα υπερθερμαινόμενα θερμαντικά στοιχεία σε όλους τους λέβητες, τις διπλές αντλίες και τους εναλλάκτες θερμότητας στο εσωτερικό του λέβητα ατμού, προθέρμανση του νερού παρασκευής για τους μεγάλους λέβητες καφέ.

 

  • ΑΤΜΟΛΈΒΗΤΑΣ

Ο πίσω λέβητας ατμού έχει συνολική χωρητικότητα 10,5ltr (Duette) / 19,5ltr. Τριπλό. Ένας ηλεκτρονικός ελεγκτής θερμοκρασίας λαμβάνει τις πληροφορίες του μέσω ενός ακριβή και γρήγορου ανιχνευτή που βρίσκεται στον ατμό και ενεργοποιεί το θερμαντικό στοιχείο μέσω 3 ρελέ στερεάς κατάστασης. Τα θερμαντικά στοιχεία παρέχουν ένα ισχυρό σύνολο 4.800Watt (Duette) / 6.000Watt (Triplette). Αυτό χωρίζεται σε 3 στοιχεία, τοποθετημένα σε μία φλάντζα. Δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη στο πλήρες σύστημα θέρμανσης. Κάθε στοιχείο συνδέεται με ένα φως ελέγχου. Σε συνδυασμό με την οθόνη του ρυθμιστή θερμοκρασίας και τη λυχνία ελέγχου του SSR, αυτό επιτρέπει για ένα γρήγορο οπτικό έλεγχο να ελέγχεται από έξω από το μηχάνημα εάν όλα τα μέρη του συστήματος θέρμανσης λειτουργούν όπως προβλέπεται.

 

Ο λέβητας ατμού είναι κατασκευασμένος σε καθαρό χαλκό. Ο χαλκός γενικά είναι πιο ανθεκτικός στο επιθετικό νερό από τον ανοξείδωτο χάλυβα, έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε μια μηχανή εσπρέσο. Ένας δεύτερος λόγος για την επιλογή χαλκού είναι η χρήση εναλλακτών θερμότητας για την προθέρμανση του νερού για τους λέβητες καφέ. Για την ανταλλαγή θερμότητας από το ζεστό νερό του λέβητα ατμού στο νερό μέσα στο HX, απαιτείται καλό υλικό μεταφοράς θερμότητας. Ο χαλκός είναι το καλύτερο για τη μεταφορά θερμότητας. Όταν χρησιμοποιείτε χαλκό HXs, είναι κοινή λογική να έχετε ολόκληρο τον λέβητα ατμού σε χαλκό, για να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα που προκαλούνται από διαφορετικά χαρακτηριστικά επέκτασης / επαναφοράς.

 

Η βαλβίδα ατμού, που ενεργοποιείται από το μοχλό δεξιά ή αριστερά με τα κόκκινα κουμπιά, είναι ηλεκτρικά ενεργοποιημένη σωληνοειδής βαλβίδα με μεγάλη δίοδο. Αυτή η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα είναι είτε πλήρως ανοικτή είτε κλειστή. Για να ρυθμίσετε τη ροή / ισχύ ατμού υπάρχει ένας επιπλέον οριζόντιος μοχλός. Όταν ρυθμίζεται, ο μοχλός ενεργοποίησης ανοίγει αμέσως τη βαλβίδα στην προτιμώμενη ροή. Όταν είναι απαραίτητο, η ροή / ισχύς μπορεί να ρυθμιστεί εκ νέου με το οριζόντιο μοχλό.

 

Ο μοχλός ζεστού νερού, στο κέντρο με κόκκινα κουμπιά, ενεργοποιεί ταυτόχρονα δύο σωληνοειδείς βαλβίδες. Το ζεστό νερό από τον λέβητα ατμού διέρχεται από μία βαλβίδα, ενώ το άλλο παρέχει κρύο νερό. Μια αντλία λειτουργεί κατά την παροχή κρύου νερού. Η παροχή ψυχρού νερού περιορίζεται από ένα πίδακα κάτω από την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Αυτός ο συνδυασμός ζεστού και λίγο κρύου νερού έχει ως αποτέλεσμα ένα σταθερό, μη-ρουτίνα ρεύμα από το στόμιο ζεστού νερού. Η θερμοκρασία αυτού του μίγματος μπορεί να ρυθμιστεί με ρύθμιση της πίεσης της αντλίας. Μία χαμηλότερη πίεση παρέχει λιγότερο κρύο νερό, με αποτέλεσμα την υψηλότερη θερμοκρασία από το στόμιο. Μια υψηλότερη πίεση παρέχει περισσότερο νερό κρύο στο μίγμα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη θερμοκρασία. Η πίεση της αντλίας μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα ευρύ φάσμα, έτσι ώστε η θερμοκρασία του ζεστού νερού να μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια. Για να διασφαλιστεί ότι το ζεστό νερό είναι πάντοτε σε ίδια θερμοκρασία, το μηχάνημα προγραμματίζεται να μην ενεργοποιεί την επαναπλήρωση του λέβητα ατμού κατά την παροχή ζεστού νερού, καθώς αυτό θα προκαλούσε ελαφρά πτώση της πίεσης της αντλίας, με αποτέλεσμα την ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας του θερμού νερό.

 

 

  • BOILLER ΜΕ  ΚΑΦΈ ΟΜΆΔΑ

 

ΛΈΒΗΤΑΣ

Το boiller  νερού  είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο σωλήνα 3mm και φλάντζες πάχους 6mm. Υπάρχει μια μεγάλη τρύπα στην κορυφή του λέβητα νερού για καφέ πάνω από το οποίο είναι εγκατεστημένη η ομάδα. Η ομάδα είναι κατασκευασμένη σε ανοξείδωτο χάλυβα 4 και 5mm. Όλα τα ανοξείδωτα είναι 316L. Η κεφαλή της ομάδας συγκολλάται στο λαιμό της ομάδας, ενώ ο λαιμός της ομάδας συγκολλάται με τη σειρά του στον λέβητα. Όλη η συγκόλληση γίνεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό για να αποφευχθούν πιθανές ρωγμές που θα μπορούσαν εύκολα να ξεκινήσουν τη διάβρωση. Ο λαιμός του λέβητα είναι τοποθετημένος κάθετα, με μια μικρή κλίση, ώστε να επιτρέπεται μια σωστή σταθερή ροή θερμότητας με θερμοσφóρο μέσα, φτάνοντας στο πλήρες μήκος και ύψος της ομάδας. Τόσο το κάλυμμα όσο και ο πυθμένας της ομάδας είναι αφαιρούμενοι, σφραγισμένοι με δακτυλίους Ο.

Το κρύο νερό που εισέρχεται στο μηχάνημα κατευθύνεται πρώτα μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται μέσα στον λέβητα ατμού. Η έξοδος από τον εναλλάκτη θερμότητας είναι υψηλότερη από την απαιτούμενη, επειδή ο λέβητας ατμού λειτουργεί στους 125 βαθμούς Κελσίου. Ψύχεται από ένα αποτελεσματικό σταυρό ροής του εξερχόμενου ζεστού νερού με το εισερχόμενο κρύο νερό.

Κατά την είσοδο στο λέβητα καφέ το νερό μετακινείται πρώτα μέσω ενός εσωτερικού σωλήνα καθ 'όλο το μήκος του λέβητα για να προσαρμόζεται γρήγορα στη θερμοκρασία που υπάρχει μέσα στον λέβητα νερού καφέ.

Η θερμοκρασία του νερού του καφέ μετράται και ελέγχεται από έναν πολύ ευαίσθητο ανιχνευτή που συνδέεται με έναν ελεγκτή PID (αναλογικό-ολοκληρωμένο-παράγωγο). Αυτός είναι ένας μηχανισμός επαναφοράς του βρόχου ελέγχου. Ένα σχεδόν έξυπνο σύστημα, που μαθαίνει από το παρελθόν, ανταποκρίνεται μπροστά, κατευθύνει το στοιχείο θέρμανσης 900 Watt με παλμούς μέσω ενός ρελέ στερεάς κατάστασης. Δεν υπάρχει κινητό μέρος σε όλο το σύστημα θέρμανσης και ελέγχου. Αυτή η ρύθμιση εξασφαλίζει ένα εξαιρετικά γρήγορο σύστημα αντίδρασης καθώς και ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί εύκολα να αλλάξει απλά πιέζοντας ένα κουμπί στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος. Είναι ρυθμιζόμενο σε 0,1 βαθμούς Κελσίου.

Ο ελεγκτής προσφέρει λειτουργία Eco, μειώνοντας τη θερμοκρασία κατά το ήμισυ κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων αδράνειας.

 

  • ΟΜΆΔΑ

Κατά την πρώτη εγκατάσταση είναι σημαντικό να αφαιρείται ο αέρας από τον λέβητα καφέ. Ο αέρας μπορεί να συμπιεστεί, το νερό δεν μπορεί. Όταν ο ομαδικός μοχλός ενεργοποιεί την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ομάδας και την αντλία για πρώτη φορά, όλος ο αέρας αποβάλλεται αυτόματα από την εισροή νερού επειδή ο σωλήνας συλλογής βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάλυμμα της ομάδας. Αυτό είναι το υψηλότερο σημείο στο σύστημα.

Όταν το σύστημα θέρμανσης φτάσει και διατηρεί την τελείως επιθυμητή θερμοκρασία, η πρόκληση που θέτει αυτό το σύστημα είναι να μην υποστεί οποιαδήποτε μεταβολή της θερμοκρασίας μέχρι το νερό να φτάσει στο έδαφος του καφέ.

Ο νόμος της φύσης απαιτεί την έναρξη ροής θερμο-σιφώνου. Το νερό που θερμαίνεται από το θερμαντικό στοιχείο θα ανέβει. Στο σύστημα Πνεύματος αυτή η ροή συνεχίζεται μέχρι το τέλος του κεφαλιού της ομάδας. Εκεί θα δροσιστεί ελαφρά και θα ταξιδέψει πάλι προς τα κάτω στο κάτω μέρος του λέβητα. Ο λαιμός και η ομάδα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν άφθονο χώρο, επιτρέποντας στις ροές ζεστού και ψυχρού να περάσουν ο ένας τον άλλον. Το "γλυκό σημείο", η πιο σταθερή θερμοκρασία σε αυτό το σύστημα, θα αναπτυχθεί στο υψηλότερο σημείο, ακριβώς κάτω από το κάλυμμα της ομάδας.

Ο σωλήνας παραλαβής είναι τοποθετημένος ακριβώς εκείνο το γλυκό σημείο, που οδηγεί στην ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ομαδικής τριών οδών. Αυτή η βαλβίδα είναι εγκατεστημένη στο κάτω άκρο του λαιμού, ακριβώς επάνω από το λέβητα. Μια θέση όσο το δυνατόν πιο καυτή. Η ίδια η βαλβίδα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ορείχαλκος θα απορροφήσει μόνο λίγο περισσότερη θερμότητα από το νερό που διέρχεται από αυτό.

 

Όταν βράζει, το νερό δεν αφήνει ποτέ τον λέβητα / ομάδα καφέ στο δρόμο προς τον καφέ.

Τρέχει μέσω ενός σωλήνα μέσα στην ομάδα, ξεκινώντας από ακριβώς κάτω από το κάλυμμα της ομάδας, στην ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα τριών κατευθύνσεων από ανοξείδωτο χάλυβα. Ανοξείδωτο μεταφέρει θερμότητα δέκα φορές λιγότερο από ορείχαλκο, έτσι είναι πολύ πιο απομονωτική. Από τη σωληνοειδή βαλβίδα κατευθύνεται μέσω ενός άλλου σωλήνα προς το κάτω μέρος της ομάδας. Και οι δύο αυτοί σωλήνες τρέχουν ουσιαστικά οριζόντια μέσα στο λαιμό της ομάδας. Αυτή η διαδρομή δημιουργεί ένα επιπλέον σταθεροποιητικό αποτέλεσμα θερμοκρασίας.

Η πλάκα πυθμένα ανοξείδωτου χάλυβα της ομάδας βρίσκεται σε χαμηλή θέση, κάτω από το νερό. Αυτό προκαλεί τη θερμοκρασία του κάτω από τη θερμοκρασία του νερού. Το νερό που διέρχεται από το κατώτατο σημείο στο δρόμο προς το έδαφος του καφέ, δεν πρέπει να χάσει οποιαδήποτε από τη θερμότητά του στο μεταλλικό πυθμένα.

Ως εκ τούτου, το μπλοκ διασποράς φτάνει μέχρι την πλάκα πυθμένα, έτσι ώστε το νερό να εισέρχεται απευθείας στο μπλοκ διασποράς. Αυτό το μπλοκ είναι κατασκευασμένο από ένα πλαστικό πολυμερές, ένα υλικό ουδέτερης θερμοκρασίας. Καθώς το μπλοκ παραμένει δροσερό, τα λίπη και τα έλαια στον καφέ δεν ψήνονται, διατηρώντας το καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το μπλοκ αποτελείται από δύο κομμάτια που προσφέρουν μια ωραία διαιρεμένη διασπορά του νερού.

Η ομαδική οθόνη παραμένει στη θέση της από το περιβάλλον παρεμβύσμα από καουτσούκ. Για να τραβήξετε έξω το παρέμβυσμα με οθόνη για έλεγχο, καθαρισμό ή αντικατάσταση, παρέχεται ειδικό εργαλείο με κάθε μηχάνημα στο κιτ Barista.

Ο δακτύλιος από λάστιχο τοποθετείται στο κάτω μέρος της ομάδας. Στο κάτω μέρος της ομάδας κατασκευάζεται μια μικρή εξωτερική κορυφογραμμή. Αυτή η κορυφογραμμή πιέζεται μέσα στο ελαστικό παρέμβυσμα κάθε φορά που η υποδοχή φίλτρου ασφαλίζεται στην ομάδα, ως επιπλέον επιφάνεια στεγανοποίησης. Η ελαφριά κίνηση του δακτυλίου παρεμβύσματος, λόγω της ευκαμψίας του καουτσούκ, παρέχει μια εργονομικά σωστή, απαλή και άνετη αίσθηση για τον barista. Η πλήρης στεγανοποίηση επιτυγχάνεται χωρίς να χρειάζεται να τραβάτε σταθερά τη θήκη φίλτρου. Το παρέμβυσμα από καουτσούκ είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό που δεν σκληραίνει και δεν είναι εύθραυστο. Παραμένει ευέλικτο.

Η ομαδική οθόνη φτάνει και κάθεται στο κάτω μέρος της ομάδας. Αυτό το καθιστά πολύ ισχυρό. Μαζί με το ελαστικό παρέμβυσμα που περιβάλλει την οθόνη, είναι αδύνατο για τους χώρους του καφέ να φτάσουν ποτέ στο εσωτερικό της ομάδας. Η υποστηρικτική οριζόντια βάση της οθόνης είναι παχιά για να αντισταθεί στην παραμόρφωση. Αυτή η βάση είναι διάτρητη και καλύπτεται με μεμβράνη από ανοξείδωτο χάλυβα και όχι με πλεγμένο πλέγμα. Αυτή η μεμβράνη παρέχει μια πολύ ομοιόμορφη διασπορά του νερού κατά την εκχύλιση. Επίσης φιλτράρει έντονα το νερό που απορροφάται όταν η πίεση εκφορτώνεται στο τέλος της βολής. Αυτό εξασφαλίζει και πάλι καθαρότερο μέσα στην ομάδα.

 

  • ΕΓΧΥΣΗ

Η σημασία της προ-έγχυσης εξακολουθεί να παραμένει υποεκτιμημένη.

Οι μηχανές με ελαφρά διακύμανση στη θερμοκρασία εκχυλισης τείνουν να προσφέρουν ένα ευρύτερο φάσμα διαφορετικών γεύσεων από το έδαφος του καφέ. Στις μηχανές που προσφέρουν μια πολύ αυστηρή θερμοκρασία, μια πολύ καλή προ-έγχυση καθίσταται επιτακτική, αλλιώς μπορεί να μην είναι σε θέση να εξάγει το πλήρες φάσμα των περιπλοκών που είναι κρυμμένοι στον καφέ.

 

Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, η προ-έγχυση επιτρέπει την αργή θέρμανση και μαλάκυνση των λιπών και των ελαίων στους χώρους του καφέ, προτού τα εξαγάγετε με υψηλή πίεση. Αυτό οδηγεί σαφώς σε υψηλότερη απόδοση στερεών στο κύπελλο. Αυτά τα λίπη και τα έλαια είναι οι πραγματικοί φορείς των λεπτών αρωμάτων και γεύσεων.

Ένα καλό σύστημα έγχυσης επιτρέπει ένα λεπτότερο άλεσμα. Όλα τα μικρότερα σωματίδια καφέ προσφέρουν μια μεγαλύτερη επιφάνεια που διευκολύνει την απομάκρυνση των ελαίων και των λιπών.

 

Όταν η διαδικασία παρασκευής ξεκινά με τη μετακίνηση του μοχλού προς τα κάτω, ανοίγει τόσο η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ομάδας όσο και η αντλία αρχίζει να λειτουργεί.

Ένας πίδακας 0,6 mm είναι τοποθετημένος μπροστά από το λέβητα για το νερό του καφέ, στον σωλήνα που εκτελείται από τον λέβητα HX σε νερό καφέ.

Η πίεση της αντλίας προσπαθεί να περάσει το μικροσκοπικό πίδακα 0,6 mm. Την ίδια στιγμή ανοίχτηκε η ηλεκτρομαγνητική ομάδα, με στόμιο 1,5mm.

Μόλις ανοίξει η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, το νερό διέρχεται μέσω του κενού σωλήνα από την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα στον καφέ, ωθείται έξω από την πίεση μέσα στο λέβητα καφέ. Υπάρχει πάντα κάποια πίεση στο λέβητα καφέ, λόγω της θερμότητας. Το νερό φθάνει στους χώρους του καφέ και βυθίζεται στο κρεβάτι του καφέ. Ό&lambd

Ετικέτες: kees van der westen spirit duette, esmania-kees van der westen- spirit duette, oem, kees van der westen